Ortodoncija

Ortodoncija je grana dentalne medicine koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zubi i međučeljusnog odnosa.

Osim estetske ima i funkcijsku ulogu jer pravilan položaj zubi u čeljusti te pravilan odnos gornje i donje čeljusti omogućavaju ravnomjeran prijenos žvačnih sila, čime se čuva potporno tkivo zuba i sami zubi od preopterećenja, prekomjernog trošenja i propadanja.
Ispravljanje funkcijskih i estetskih nepravilnosti postiže se nošenjem fiksnih, a izuzetno rijetko i mobilnih ortodontskih aparata. Vrhunski dizajn i neprimjetnost estetskih bravica olakšava pacijentima njihovo nošenje, neovisno o njihovoj dobi i zanimanju.

Danas postoje sofisticirani ortodontski aparati, koji zadovoljavaju i najviše estetske standarde te mogu riješiti gotovo svaki ortodontski problem i omogućiti pacijentu osmijeh kakav je oduvijek želio, a koji aparat i kada će biti najučinkovitiji kod Vas saznajte u našoj Poliklinici.

U Poliklinici Ortho Design provodimo liječenje svim vrstama bravica ( klasičnim, metalnim i estetskim, te selfligating tj.samovezujućim, metalnim i estetskim bravicama ). Koja će bravica biti izabrana ovisi o težini ortodontske nepravilnosti, jer ne možemo sa svim vrstama bravica dobiti željeni učinak. Posebno tu treba naglasiti da korekciju zuba ne rade bravice i žice, već ortodont planiranjem svakog ortodontskog poteza, svojim znanjem, iskustvom i manualnom spretnošću. Umjesto da koristimo prefabricirane ortodontske aparate, koji su isti za sve pacijente i anomalije,mi ih ručno izrađujemo, individualno formirane u skladu sa oblikom čeljusti i lica svakog pacijenta posebno.

saznajte-naracasto (1)

Današnji estetski kriteriji, kao i ideal onog što se smatra harmoničnim i lijepim, postavili su pred struku visoke zahtjeve. U Poliklinici Ortho Design izabrat ćemo za Vas (ovisno o dobi) najpovoljnije vrijeme liječenja, odgovarajući ortodontski aparat, rukovoditi se principima struke i poštivati ortodontsku proceduru, te Vam time podariti osmijeh kakav ste oduvijek željeli . Ortodontski osmijeh dobiven našim liječenjem ima ovdje šire značenje jer smo osim lijepog zubnog niza stvorili i lijepi profil, odnosno uspostavili individualnu estetiku lica kod naših pacijenata.

U prilog tome govori gotovo 5000 zadovoljnih pacijenata čiji su riješeni slučajevi s kompletnom foto dokumentacijom pohranjeni u našoj foto arhivi, koja je jedinstvena u Hrvatskoj ortodonciji.

Pogledajte sve slučajeve ortodoncije prije i poslije

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.